Minder administratie

meer besparingen en leuker werken

Voor de afdeling Groen van Weener XL is het prettig om werkzaamheden op sportvelden te registreren, op deze manier kan de opdrachtgever de werkzaamheden inzien, kan er tijd bespaard worden en kan er eenvoudiger opgeleverd worden.

Het kostte echter veel tijd en werk om alle werkzaamheden op de sportvelden te registeren. Medewerkers moesten op papier de werkzaamheden invullen, op welk park ze waren, op welk veld, hoe lang ze hiermee bezig waren etc. Soms was het onduidelijk op welk veld zij moesten zijn waardoor het nodig was om hier over en weer over te communiceren. De uitdaging was dus om de werkzaamheden op sportvelden zo efficiënt mogelijk en duidelijk te registreren.

Er werd door de afdeling al gebruik gemaakt van een onderhoudsapp voor een kunstgras sportveld. Deze app werkte fijn en overzichtelijk en wordt nu uitgebreid naar eigen ideeën en inzichten. Het is een app die op een computer of telefoon gebruikt kan worden, er worden parken weergeven en wanneer deze worden aangeklikt, worden de werkzaamheden weergeven die gedaan zijn. Dit kan uitgesplitst worden per jaar. Dus een opdrachtgever kan direct vanaf zijn werkplek zien welk onderhoud gedaan is, zonder hiervoor te hoeven bellen.

De app is ontwikkeld en gebruiksvriendelijk. Onder de medewerkers wordt de app goed opgepakt. Zij hoeven nu niet meer op papier al hun werkzaamheden in te vullen en te zoeken op welk veld zij moeten zijn, dit wordt weergeven in de app.

Er wordt nu zo’n twee jaar gebruik gemaakt van de app. Het veldonderhoud en de prijzen voor het opleveren staan nu in de app vermeld. De app wordt nu uitgebreid, naast veldonderhoud kan ook klusonderhoud in de app worden weergeven. Denk hierbij aan onderhoud aan hekwerk, straatwerk en kleine reparatiewerkzaamheden. In de app kan niet gezien worden hoe lang medewerkers met de klus bezig zijn in verband met de AVG wet. Voorlopig wordt de app alleen gebruikt voor sportvelden, de wens is om dit in de toekomst uit te breiden.