Transparantie en tijdsbesparing

dankzij Blockchain

Het backoffice proces van een plaatsing met loonkosten subsidie kost heel veel tijd. Er is vanuit verschillende systemen bij zowel de werkgever als Weener XL informatie nodig is. Tevens duurt het soms lang voordat deze informatie verkregen is.

Hierdoor moeten klanten soms lang wachten voor zij kunnen starten bij de werkgever. Dit wachten leidt vaak tot onvrede. Tegelijkertijd wordt dit vaak aan de gemeente verweten, terwijl dit niet altijd het geval is. In de realiteit blijkt dat klanten soms ook lang moeten wachten omdat de werkgever lang wacht met het aanleveren van de juiste gegevens.

Onderdelen van blockchaintechnologie zou hier een oplossing voor kunnenbieden. Dit is een systeem dat gebruik wordt om gegevens in vast te leggen. Informatie zou zo op een veilige manier, decentraal gebundeld kunnen worden. Dat betekent een plek waar alle informatie binnen komt en gevalideerd kan worden door de werkgever, Weener XL en de klant. De administratieve last die een plaatsing nu met zich mee brengt wordt dan sterk verminderd. Ook wordt het proces van informatie aanleveren door middel van blockchain transparant.

Momenteel is de businesscase volledig doorgerekend, inclusief de bijbehorende besparingen. Het project staat tijdelijk on hold.