Een klik dankzij

Tool2Meet

Op diverse plaatsen in Nederland worden door organisaties zoals UWV, gemeenten en werkbedrijven netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Het doel hiervan is om werkzoekenden en werkgevers te laten kennis maken met elkaar. Soms met een baan op het oog, maar soms ook puur voor het netwerk, of om informatie uit te wisselen. Een belemmering bij deze bijeenkomsten is dat mensen het soms moeilijk vinden om op een vreemde af te stappen. Tevens is het de vraag of de juiste mensen die iets voor elkaar kunnen doen ook daadwerkelijk met elkaar in contact komen. Maar om van elkaar te weten of je iets aan elkaar hebt zul je met elkaar in gesprek moeten komen.

Om dit eerste contact te vergemakkelijken en het ijs te breken kan Tool2Meet helpen. Tool2Meet is een manier om gesprekken tussen kandidaat en werkgever in een fysieke omgeving te stimuleren door:

  • Het ijs te breken zodat mensen met elkaar gaan praten.
  • Het gesprek te ondersteunen door het leuk te maken
  • Te helpen bij het vinden van overeenkomsten

Een klik tussen mensen ontstaat meestal niet vanuit een papieren CV dat een werkgever over een kandidaat leest. Een klik ontstaat als mensen elkaar zien, in de ogen kijken, elkaar zien bewegen of  horen praten. Als je met iemand in gesprek bent verdwijnen vooroordelen over die persoon vaker en worden zaken als CV ineens wat minder belangrijk. Op deze manier heeft een kandidaat meer kans om zichzelf goed te kunnen presenteren bij een werkgever en heeft de kandidaat de mogelijkheid om zijn/haar skills/vaardigheden/interesses toe te lichten in plaats van dat het meteen gaat om harde eisen als werkervaring en opleiding. Het systeem zorgt dus voor een extra impuls op inhoud om juist wel een match te maken. Een extra optie op de tool is om een match te maken op interesse. Zo ontstaat vertrouwen. Wanneer je allebei van vissen houdt is dat wellicht een leuke binnenkomer.

Er wordt gewerkt aan de uitgangspunten van het systeem. Er is door corona helaas weinig gelegenheid om onderzoeksdata te verzamelen door gebrek aan fysieke bijeenkomsten Zodra er weer fysieke bijeenkomsten plaatsvinden zal het systeem gebruikt kunnen worden.